Jártál már a céltervezés boszorkánykonyhájában?

2021. augusztus 16. 15:53 - preganferi

Ne csak keresd, hanem találd is meg a válaszokat!

Ha olyan egyszerű lenne megtervezni a céljainkat, mint egy rántottát elkészíteni, akkor jó eséllyel mindenki a céltervezés mesterszakácsa lenne. Mivel mindenkinek meg van a saját ideája egy számára kedves étel receptjéről, akkor a karrieredről vagy a vállalkozásodról miért ne lehetne egy ugyanilyen képed?

 

ce_ltervezo_workshop_2_0.png

A szeptember 20. és 25. között (hétfőtől szombatig) megrendezésre kerülő egyéni online workshop hét keretein belül lehetőséged nyílik a céljaid vegytiszta megfogalmazására igazi csúcsteljesítő módjára, hogy aztán az első lépést is sikeresen megtervezhesd majd pedig a végén büszkén tekinthess az elért sikerekre. Ha versenyben akarsz maradni szükségszerűen a fejlődésedre kell koncentrálnod, abban az esetben viszont, ha nincsenek meg a megfelelő céljaid és nem látod a következő lépést magad előtt bizony komoly hátrányba kerülsz. Napjanink egyre fokozódó kilátástalansága rátesz még egy lapáttal a benned bujkáló bizonytalanságra, aminek köszönhetően nehéz ellentmondást nem tűrően kitartanod a célodig. A füstbe ment tervek roppant frusztrálóan hatnak mindannyiunkra, így aztán létfontosságú a precíz tervezés hogy a végén diadalittasan tekinthess vissza a kezdetekre.

Melyik a vonzóbb jövőkép számodra?

 

Céltalanul hajtani a mókuskereket, rohanni, kifulladni, de valójában egyhelyben toporogni

 

VAGY

 

kristálytiszta célokkal és tűpontos lépésekkel a csiszolatlan gyémántból igazi drágakővé válni
 

Miről is szól ez a céltervező workshop?

Legyen szó KARRIER, PÉNZÜGYI, NEGYEDÉVES vagy VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSI terveidről, lépésről lépésre végigvesszük azokat a tényezőket, amelyek eddig gátoltak a célkitűzés helyes kivitelezésében. Ketten közösen kidolgozunk egy kasszasikert szülő forgatókönyvet ezen akadályok megszüntetésére. Mivel útközben embert próbáló egyedül megtartani a fókuszt így az elhomályosult végcél és a porosodó motiváció okozta elakadások a legnagyobb ellenségeid. Definiáljuk a jelenlegi helyzeted és ennek tükrében keressük meg a valóban reális céljaidat. Azt a pozíciódat keressük, ahol elég stabilnak érzed magad ahhoz, hogy a kisebb megingások ne térítsenek le a helyes utadról és a nagyobb változások se lökjenek a szakadék szélére. Ne egy olyan karrier tanácsadásra számíts, ahol teljesen ismeretlenül akarom megmondani majd a tuti. A céltervezés folyamán monitorozzuk azokat az új szokásokat is, amelyek segítségedre lesznek hogy a vízióid és a gondolataid kavalkádjából a megvalósítás felé billenjen a mérleg. A hatékonyságnövelés érdekében ez egy négyszemközti konzultáció lesz így a teljes figyelmemmel a Te témádra tudok összpontosítani. A konzultáció végére pedig szinte lelki szemeink előtt látjuk majd a megvalósításra váró céljaidat, amik lehet csupán egy karnyújtásnyira vannak Tőled.

 

Kinek való?

Neked való, ha már elhatároztad magad és változásokat szeretnél eszközölni a küszöbön álló hetekben, de nem tudod merre indulj, esetleg bizonytalan vagy az irányt illetően. Kampányszerűen belekezdesz egy – egy terved megvalósításába, de sosem fejezed be a megfelelő lépések hiányában. Ha úgy érzed többre vagy hivatott, beleszürkültél a munkádba, vagy a karrierutad rossz irányba tart, de fejlődni akarsz hogy Te legyél a következő „Apple termék” a munkaerőpiacon akiért kapkodnak a cégek, a vállalkozásod egy ideje már stagnál, de a szakterületed Rolls Royce-ává kívánsz avanzsálni. Ha elég bátor és elhivatott vagy ahhoz, hogy kilépj az alkalmazotti létből és éppen most indítod a saját vállalkozásod, amiben a Tesla részvényekhez hasonló robbanásszerű növekedést akarsz elérni.

Ha Te is ilyen, vagy ehhez hasonló élethelyzetben vagy valószínűleg a legjobb helyen keresgélsz.

ne_vtelen_terv_1.png

Mibe kerül ez nekem és mennyi ideig tart?

Az idődbe és az energiádba! A workshop teljesen díjmentesen igénybe vehető. Minden érdeklődő számára biztosítok egy ingyenes karrier vagy business coaching szemléletű workshop alkalmat, ahol segítem a helyes célmeghatározásban. Csupán egy néhány kérdésből álló kérdőívet kell kitöltened, ami alapján kapok egy előzetes képet a jelenlegi helyzetedről, így nem a workshopra szánt időkeretből kell erre áldozni. A helyzetedtől függően változhat az időtartam, de alapvetően 60 perccel kell kalkulálnod, ahol már konkrétan a Te céljaiddal foglalkozunk.

 

Jár ez bármilyen elköteleződéssel a részemről?

Nincs semmilyen járulékos és rejtett költséged, hiszen az online tartott workshoppal nincs sem utazási, sem egyéb kiadásod. Ezenkívül szerződés sem kerül aláírásra olyan apróbetűs résszel, hogy csak akkor ingyenes a workshop számodra, ha megvásárolsz egy 10 alkalomra szóló konzultációs bérletet.

Azonban, ha hasznosnak találtad és érdemben a segítségedre voltam ebben a hozzávetőleges egy órában és szeretnéd folytatni a megkezdett közös munkát arra is van lehetőséged, viszont erre a workshop után térjünk vissza.

 

Miért jó, ha részt veszek, mit ad ez nekem?

Miért kellene mindenhez is értened? Gondolom Te sem akarsz Mekk Elek szerepében tetszelegni, aki csak látszólag ért a dolgokhoz. Ahhoz, hogy valamilyen témáról magabiztosan kijelenthesd „értek hozzá” bizony időre van szükséged. Neked elegendő hozzávetőleg egy óra, amíg lekutatnod a céltervezés pontos metódusát és mindeközben teljes koncentráltsággal létre is hozod azt? Business vagy karrier coach szemlélettel teszed fel magadnak a kérdéseket az elakadásodra vonatkozólag? Mert ha nem, akkor így meg van a lehetőséged megspórolni azt a több órányi videóanyag megnézését és feldolgozását, illetve azt az iszonytatóan sok leírást, cikket, amik ezzel a témával foglalkoznak. Ehelyett inkább az idődet a workshoppal tudod tölteni, ahol már csak a tökéletes céljaidra koncentrálunk. Ha gyorsan el szeretnél jutni Budapestről Los Angelesbe akkor nyilván azt a járatot választod, ami közvetlenül odarepít és nem érinted feleslegesen Fokvárost. Ugyan ezt szisztémát ültetem át a workshopba is. Úgy tervezzük meg a céljaidat, hogy azok közvetlenül megvalósíthatóak legyenek. Abban az esetben viszont, ha nem találunk közvetlen járatot számodra (amire meg lehet az esély) akkor olyan közbeeső állomásokat, részcélokat iktatunk be, amikkel szintén tartani tudod az eredeti úti célodat.

Az ötleteidet kiválogatjuk és egy olyan megvalósításiterv formába öntjük, amibe már csak a jelenlegi helyzetedhez igazán passzolókat használjuk fel. Természetesen a még nem aktuális ideákat nem kidobjuk, hanem rendszerezzük és eltesszük későbbre, hogy amikor kell csak egyszerűen előhúzod a kalapból. Ez egy olyan folyamat lesz, amiben a minőségi munkavégzésé a főszerep. Ezáltal elkerülheted azokat a bakikat, amiket a legtöbb ember elkövet néhány témába vágó cikk felületes átolvasása után. A workshop végére kapsz egy keretrendszert, ami mentén a későbbiekben is tudsz majd haladni egy jövőbeni projekt esetén. Fel tudod majd ismerni ezáltal elkerülhetővé vagy megoldhatóvá teheted azokat a buktatókat, amik korábban egy életlen pozícionálást eredményeztek számodra. Tűpontos képed lesz róla, hogy MIT szeretnél, MIKOR-ra szeretnéd és HOGYAN szeretnéd.

 

Mi a következő lépés ezután?

Attól a perctől kezdve, hogy készen van a tökéletes terved a céljaidat illetően nincs más hátra, mint megtenned az első lépést. Dönthetsz úgy, hogy egyedül robotolsz tovább és leszegett fejjel és összeszorított foggal végignyomod. Azonban meg van a lehetőséged a későbbiekben is igénybe venni a segítségemet. Így aztán karöltve, mint Sherlock és Watson megoldunk minden olyan komplikációt, ami út közben akadályozhat. Sőt, ha szükséges akár újra gondoljuk az egész folyamatot és menet közben is csiszolunk rajta az elvárásaidnak megfelelően. Mivel nincs kőbe vésve semmi, ezért bármikor dönthetsz a változtatás mellett és a már korábban magadba szívott tudást azonnal tudod hasznosítani. Business és karrier coachként az elsődleges feladatom, hogy a megtervezett utadon támogassalak.

fejlo_de_s_folyamat_a_bra_2_0.png

Mi van akkor, ha nincsenek céljaim?

Nem mindennap esik meg az emberrel amikor azon kapja magát, hogy céltalanul tengődik és semmit sem szeretne elérni. Mindannyian vágyunk valamire, mindannyiunk szeme előtt ott lebeg egy munkahely, ahova tökéletesen passzolunk, mint két puzzle darab vagy egy svájci óra megbízhatóságú vállalkozás, amit imádnak az ügyfelek és dől a pénz. Éppen ezért neked is meg vannak a magad céljai, csupán még nem sikerült felizzítanod a parazsat és cselekvésre bírnod önmagad. Amennyiben a célok csírája nélkül érkezel a workshopra, akkor bizony ásni fogunk méghozzá addig, amíg meg nem találod a számodra legideálisabb irányt. Ha meg van az irány, meglesznek az elveszettnek hitt céljaid is. Épp ezért a céltervezés egy elengedhetetlen lépése bármilyen irányba is indulnál.

 

Mi van akkor, ha pontosan ismerem a céljaimat?

Ebben az esetben lehetőséged van madártávlatból tekinteni rájuk és felülvizsgálni őket. Ha meg is vannak, de tompák a célkitűzéseid vélhetően az odavezető úton Te magad sem leszel felvillanyozva. Így közös erővel áramot vezetünk a céljaidba, hogy igazi villámcsapásként élhesd meg a végeredményt. Emellett pedig teszteljük a céljaid helyességét is. A hatékonyságod növelése érdekében körbejárjuk a témát minden oldalról és lépésről lépésre végigvesszük az lehetséges végkimeneteleket, ezáltal megbizonyosodhatsz hogy nem fogsz zátonyra futni a megvalósítás során. 

 

Miért válassz engem, ki is vagyok én?

Pregán Ferencnek hívnak és az én célom már - már vetekszik az igazi kolumbiai kokain tisztaságával. Részletekbeprega_nferi-27.jpg menően látom magam előtt azokat az embereket, akikkel kiemelkedő célokért küzdünk és akik képesek legyőzni a saját démonjaikat. Mindegy, hogy a karrieredben útelágazáshoz értél, munkahelyváltás előtt állsz, az alkalmazotti beosztásodat cserélnéd a szabadúszói létre vagy kezdő vállalkozóként katonás rendet szeretnél tenni az egyelőre még hektikus mindennapjaidban. Karrier és business coach-ként a fentiekhez hasonló csúcsteljesítőkkel dolgozom együtt hosszútávon. Ezt pedig szeretném kiemelni. HOSSZÚTÁVON. Nem szeretném, ha a workshop csupán arról a közel egy órácskáról szólna, hanem egy ennél jóval hosszabb együttműködésről. Így tudok garanciát vállani az ott összeállított menetrendért, amit a későbbi munka során folyamatosan tudunk együtt kontrollálni és a menet közbeni változásokhoz mérten finomítani, ha szükséges. Az együttműködések fókusza mindig a beteljesíteni kívánt célon és az odavezető úton van, egyszóval RAJTAD. Te magad vagy az alfája és ómegája ennek a folyamatnak.

Tégy egy próbát, hogy megnézd milyen minőséget kapsz az első díjmentes alkalommal és utána képzeld el azt, hogy amiért pénzt fogok kérni az milyen minőséget fog képviselni. A pályám kezdetén biztos lehetsz benne, hogy beleadok apait-anyait a közös projektbe, hiszen így tudok csak neked bizonyítani és a legjobbamat nyújtani. Hivatásként tekintek rá, hogy az eltökélt ügyfeleimmel olyan rendszereket hozunk létre, aminek segítségével a legtöbbet tudja az illető kihozni magából, a karrierjéből és a legtöbb profitot a vállalkozásából.

Ahhoz. hogy könnyebb legyen a döntésed, hallgasd meg a velem készült podcast adásokat is, így kapsz egy kis ízelítőt belőlem mielőtt belevágnánk a közös munkába.

https://open.spotify.com/episode/7HNPvINsCWaQEB2aJdz1sh?si=fa34258c212a47f7

https://open.spotify.com/episode/0GSDDwrWmUuJn86wEfoMQr?si=5f4559016c014681

https://open.spotify.com/episode/2bQ67OnJdqCaNmNLNUVrUr?si=45d6b660a74a41f3

Nincs kétségem afelől, hogy a sikereink egymást táplálják hiszen én akkor vagyok csak sikeres, ha Te is az vagy. Azonban, hogy állsz most ezzel a kérdéssel? Az eddigi rossz megoldásokkal és a keresgéléssel már eddig is több pénzt dobtál ki az ablakon, mint szerettél volna? Te is tudod, hogy szemellenzőben és céltalanul lépdelve sehova sem fogsz jutni, ez egy probléma. Ezt már tisztáztuk és Te is tudod, hogy ez magától nem fog elpárologni csak napról napra rosszabb lesz mert égeted az idődet a pénzeddel együtt és akaratod ellenrére belekényszeríted magad egy olyan helyzetbe, amiből kivágyódsz. Meddig akarod még nyújtani ezt a rétestésztát? Türelmetlen vagy? Frusztrált? Tovább akarsz lépni?

Tégy próbára, hisz itt vagyok az orrod előtt!

 

 

Azonban azt is tudnod kell, hogy a nyílt hetet követően mindössze négy emberrel tudom vállalni a közös munkát, így ügyelve a minőségi szolgáltatásra. A kérdés már csak az, hogy Te leszel-e a négy közül az egyik sikerre éhes ügyfelem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsteljesitok.blog.hu/api/trackback/id/tr9616661474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása