Coaching

2021. március 30. 13:51 - preganferi

 Kedves Emberek,

eljött az ideje a tettek mezejére lépni és igazi csúcsteljesítőként megugrani a saját gátjainkat. Felvértezve az elmúlt évek tapasztalataival és kiegészítve a tanultakkal igazán izgalmas utazásra indulok Veletek karrier és business coachként.

HA

Fel akarsz hagyni a halogatással,

Szintlépést szeretnél a jelenlegi karrieredben,

Kilépnél végre az alkalmazotti lét nyomasztó szürkeségéből

és egyszerűen a magad ura lennél hogy aztán egy saját vállalkozással váltsd valóra egy régóta dédelgetett álmodat? 

 

Mindannyian újra és újra kisebb – nagyobb célokat tűzünk ki magunk elé, hogy kielégítsük fejlődés iránti vágyunkat. De mi van akkor, ha a rajtra kész éned nem kapja meg azt a kellő lökést, amire pont ott, pont akkor lenne szüksége? Ilyenkor születnek meg - Petőfi után szabadon - az újabb füstbe ment tervek. Többször voltam én is hasonló helyzetben, amíg nem jött a felismerés, hogy itt az idő cselekedni és léptem egyet a komfortzónámon túlra, ahol az izgalmas dolgok vártak. Most a saját tapasztalataimat és tudásomat felhasználva, egy régi vágyam beteljesítve készen állok, hogy elkísérjelek téged is a csúcshoz vezető úton. Ha a karrieredben elakadást érzel a rossz időbeosztásod miatt, úgy érzed téged is meglegyintett a kiégés szele, a hónapok óta levegőben lógó előléptetést mégsem Te kaptad meg, vagy csak egyszerűen a saját magad ura szeretnél lenni és vállalkozóvá válnál akkor a legjobb helyen jársz. 

Ha versenyben akarsz maradni szükségszerűen a fejlődésedre kell koncentrálnod, abban az esetben viszont, ha nincsenek meg a megfelelő céljaid és nem látod a következő lépést magad előtt bizony komoly hátrányba kerülsz. Napjanink egyre fokozódó kilátástalansága rátesz még egy lapáttal a benned bujkáló bizonytalanságra, aminek köszönhetően nehéz ellentmondást nem tűrően kitartanod a célodig. A füstbe ment tervek roppant frusztrálóan hatnak mindannyiunkra, így aztán létfontosságú a precíz tervezés hogy a végén diadalittasan tekinthess vissza a kezdetekre.

kipro_ba_lom_cta_gomb_1.png

Kinek való?

Neked való, ha már elhatároztad magad és változásokat szeretnél eszközölni a küszöbön álló hetekben, de nem tudod merre indulj, esetleg bizonytalan vagy az irányt illetően. Kampányszerűen belekezdesz egy – egy terved megvalósításába, de sosem fejezed be a megfelelő lépések hiányában. Ha úgy érzed többre vagy hivatott, beleszürkültél a munkádba, vagy a karrierutad rossz irányba tart, de fejlődni akarsz hogy Te legyél a következő „Apple termék” a munkaerőpiacon akiért kapkodnak a cégek, a vállalkozásod egy ideje már stagnál, de a szakterületed Rolls Royce-ává kívánsz avanzsálni. Ha elég bátor és elhivatott vagy ahhoz, hogy kilépj az alkalmazotti létből és éppen most indítod a saját vállalkozásod, amiben a Tesla részvényekhez hasonló robbanásszerű növekedést akarsz elérni. Business és karrier coachként az elsődleges feladatom, hogy a megtervezett utadon támogassalak.

Mibe kerül ez nekem és mennyi ideig tart?

Első sorban az idődbe és az energiádba! Az első alkalom teljesen díjmentesen igénybe vehető. Minden érdeklődő számára biztosítok egy ingyenes coaching szemléletű konzultációs alkalmat, ahol megfogalmazásra kerül az fennakadást jelentő témakör, nehézség és az aktuális élethelyzet. Előljáróban csupán egy néhány kérdésből álló kérdőívet kell kitöltened, ami alapján kapok egy előzetes képet a jelenlegi helyzetedről, így nem az első ülésre szánt időkeretből kell erre áldozni. Az első alkalom időtartama a helyzetedtől függően változhat. Ez általában 60 és 90 perc közti időintervallumot jelent, a későbbiekben pedig alapvetően 60 perccel kell kalkulálnod. A kérdőív beküldésével, illetve az első díjmentes találkozó után még nincs semmilyen elköteleződésed. A későbbi együttműködés egyeztetésére és a coaching szerződés aláírására csak az első alkalom után kerül majd sor.

Az anyagi befeketetésed pedig a következőképp alakulhat:

Az alkalmazotti léted felpörgetése, karriered újraélesztése vagy finomhangolása:

10.000 HUF / alkalom c.a. 60 perc

6 alkalmas bérlet: 50.000 HUF

Vállalkozói mindset-ed alapkőletétele, vállalkozásod el- és beindítása:

15.000 HUF / alkalom c.a. 60 perc

6 alkalmas bérlet: 75.000 HUF

Csupán egy kis iránymutatásra, motivációra, van szükséged vagy egy külső szemlélő véleményére vagy kíváncsi?

Brainstorming sprint: 35.000 HUF / 3 alkalom (c.a. 3 x 60 perc)

A kedvezményes bérletárak egyösszegben történő fizetés esetén érvényesek!

A karrier és vállalkozói csomag közti különbség abból ered, hogy a vállalkozói út folyamán egy sokkal komplexebb munkafolyamattal tudunk eredményeket elérni. Illetve a közös munka közben az én kockázatom is nagyobb és a kitűzött célokat is egy rögösebb úton keresztül lehet elérni.

Miért jó, ha részt veszek, mit ad ez nekem? Hogy néz ki a folyamat?

Miért kellene mindenhez IS értened? Gondolom Te sem akarsz Mekk Elek szerepében tetszelegni, aki csak látszólag ért a dolgokhoz. Ahhoz, hogy valamilyen témáról magabiztosan kijelenthesd „értek hozzá” bizony időre van szükséged. Neked elegendő néhány óra, amíg lekutatnod a szükséges metódusokat teszteled az ötleteket, megfelelő célokat határozol meg és mindeközben teljes koncentráltsággal életre is kelted mindezt? Business vagy karrier coach szemlélettel teszed fel magadnak a kérdéseket az elakadásodra vonatkozólag? Mert ha nem, akkor így meg van a lehetőséged megspórolni azt a több órányi videóanyag megnézését és feldolgozását, illetve azt az iszonytatóan sok leírást, cikket, amik a karrier tervezéssel, az alkalmazotti létből való kilépéssel és a vállalkozás indítással foglalkoznak. Ehelyett inkább az idődet a közös munkának és a koncentrált előre haladásodnak tudod szentelni, ahol már csak a tökéletes céljaidra és azok megvalósítására koncentrálunk. Azonban ne egy olyan karrier tanácsadásra számíts, ahol teljesen ismeretlenül akarom megmondani majd a tuti. Sőt azt sem állítom, hogy általam bármi is egy csettintéssel végbe fog menni, mert elképzelhető hogy akár félévig is együtt dolgozunk. Azonban a lényeg a koncentrált munkán és az erőforrásaid ideális kihasználásán lesz a szintlépés érdekében.

prega_nferi-32.jpg

Ha gyorsan el szeretnél jutni Budapestről Los Angelesbe akkor nyilván azt a járatot választod, ami közvetlenül odarepít és nem érinted feleslegesen Fokvárost. Ugyan ezt az elvet ültetem át az együttműködéseimbe is. Úgy tervezzük meg a céljaidat, hogy azok közvetlenül megvalósíthatóak legyenek. Abban az esetben viszont, ha nem találunk közvetlen járatot számodra (amire meg lehet az esély) akkor olyan közbeeső állomásokat, részcélokat iktatunk be, amikkel szintén tartani tudod az eredeti úti célodat.

A meetingek célja egy felszabadult eszmecsere és a személyes fejlődésed, nem pedig egy feszélyezett, rossz hangulatú és időrabló beszélgetés. Az első kötetlen alkalommal megvitatjuk, hogy honnan hova szeretnél eljutni és egy közös döntés eredményeként letesszük a voksunkat a folytatás vagy épp a búcsú mellett. Szívből remélem az előbbi végkimenetelt, hogy aztán a szerződéskötést követően bele is vághassunk a közös munkába. A folyamat elsősorban a Te tempódban zajlik, így nincs rajtad semmiféle nyomás a végeredményt illetően addig dolgozunk együtt amíg szükségesnek érzed. Azt viszont megígérem, ha sikerrel veszed az akadályokat és a végén eléred a célodat az első pezsgőt én állom!

Az ötleteidet összegyűjtjük és kiválogatjuk majd egy olyan megvalósításiterv formába öntjük, amibe már csak a jelenlegi helyzetedhez igazán passzolókat használjuk fel. Természetesen a még nem aktuális ideákat nem kidobjuk, hanem rendszerezzük és eltesszük későbbre, hogy amikor időszerű csak egyszerűen előhúzod a kalapból. Ez egy olyan folyamat lesz, amiben a minőségi munkavégzésé a főszerep. Ezáltal elkerülheted azokat a bakikat, amiket a legtöbb ember elkövet néhány témába vágó cikk felületes átolvasása után. A közös munka végére kapsz egy keretrendszert, ami mentén a későbbiekben is tudsz majd haladni egy jövőbeni projekt esetén. Fel tudod majd ismerni ezáltal elkerülhetővé vagy megoldhatóvá teheted azokat a buktatókat, amik korábban egy életlen pozícionálást eredményeztek számodra. Tűpontos képed lesz róla, hogy MIT szeretnél, MIKOR-ra szeretnéd és HOGYAN szeretnéd.

nem_akarok_lemaradni_cta_gomb_1.png

Mi van akkor, ha pontosan tudom hogy mit akarok csinálni?

Ebben az esetben lehetőséged van madártávlatból tekinteni a céljaidra, jelenlegi helyzetdre és felülvizsgálni őket. Ha meg is vannak, de tompák a célkitűzéseid vélhetően az odavezető úton Te magad sem leszel felvillanyozva. Így közös erővel áramot vezetünk a céljaidba, hogy igazi villámcsapásként élhesd meg a végeredményt. Emellett pedig teszteljük a céljaid helyességét, ezáltal megbizonyosodhatsz hogy nem fogsz zátonyra futni a megvalósítás során. Ebben az esetben tökéletes lehetőség számodra a Brainstorming Session, amiben kivesézzük a folyamatban lévő projektedet, szükség és igény esetén pedig együtt hozzáadjuk azt a csipetnyi fűszert, amivel kiérdemled az elismerést. Nem jobb biztosra menni?

Mi van akkor, ha fogalmam sincs mihez kezdjek? Számomra is érdekes ez?

Nem mindennap esik meg az emberrel amikor azon kapja magát, hogy céltalanul tengődik és semmit sem szeretne elérni. Mindannyian vágyunk valamire, mindannyiunk szeme előtt ott lebeg egy munkahely, ahova tökéletesen passzolunk, mint két puzzle darab vagy egy svájci óra megbízhatóságú vállalkozás, amit imádnak az ügyfelek és dől belőle a pénz. Éppen ezért neked is meg vannak a magad céljai, csupán még nem sikerült felizzítanod a parazsat és cselekvésre bírnod önmagad. Amennyiben a célok csírája nélkül érkezel a workshopra, akkor bizony ásni fogunk méghozzá addig, amíg meg nem találod a számodra legideálisabb irányt. Ha meg van az irány, meglesznek az elveszettnek hitt céljaid is. Azonban jobb, ha nem csapod be magad azzal, hogy ez a legmelósabb része a közös munkánknak.

Miért válassz engem, ki is vagyok én?

prega_nferi-51.jpgPregán Ferencnek hívnak és az én célom már - már vetekszik az igazi kolumbiai kokain tisztaságával. Részletekbe menően látom magam előtt azokat az embereket, akikkel kiemelkedő célokért küzdünk és akik képesek legyőzni a saját démonjaikat. Mindegy, hogy a karrieredben útelágazáshoz értél, munkahely váltás előtt állsz, az alkalmazotti beosztásodat cserélnéd a szabadúszói létre vagy kezdő vállalkozóként katonás rendet szeretnél tenni az egyelőre még hektikus mindennapjaidban. Business és karrier coachként a fentiekhez hasonló csúcsteljesítőkkel dolgozom együtt hosszútávon. Ezt pedig szeretném kiemelni. HOSSZÚTÁVON. Nem szeretném, ha az első alkalom csupán arról a közel egy órácskáról szólna, hanem egy ennél jóval hosszabb együttműködésről. Így tudok garanciát vállani az ott összeállított menetrendért, amit a későbbi munka során folyamatosan tudunk együtt kontrollálni és a menet közbeni változásokhoz mérten finomítani. Az együttműködések fókusza mindig a beteljesíteni kívánt célon és az odavezető úton van, egyszóval RAJTAD. Te magad vagy az alfája és ómegája ennek a folyamatnak. 

Tégy egy próbát, hogy megnézd milyen minőséget kapsz az első díjmentes alkalommal és utána képzeld el azt, hogy amiért pénzt fogok kérni az milyen minőséget fog képviselni. A coach praxisom kezdetén biztos lehetsz benne, hogy beleadok apait-anyait a közös projektbe, hiszen csak így tudok neked bizonyítani és a legjobbamat nyújtani. Hivatásként tekintek rá, hogy az eltökélt ügyfeleimmel olyan rendszereket hozunk létre, aminek segítségével a legtöbbet tudja az illető kihozni magából, a karrierjéből és a legtöbb profitot a vállalkozásából.

Azzal, hogy 2020 nyarán beiratkoztam egy coach képzésre, egy régi vágyamat teljesítettem be. Vérbeli profiktól több 10 éves tapasztalattal a hátuk mögött tanulhattam a  coach szakma minden apró fortélyát. A képzés során olyan (szak)embereket volt szerencsém megismerni, akik végig fognak kísérni az utamon. Az ő világlátásuk nyitott ki számomra is sok olyan ajtót, ami addig zárva volt előttem. Megtanultam egy problémára másként tekinteni, mint csak probléma. Minden probléma valójában egy lehetőség valami újat tanulni, hiszen ahogy Albert Einstein is mondta:

„Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel azt létrehoztuk.”

 

Azonban még mielőtt bármilyen döntést meghoznál, hallgasd meg a velem készült podcast adásokat is, így kapsz egy kis ízelítőt belőlem mielőtt belevágnánk a közös munkába.

https://open.spotify.com/episode/7HNPvINsCWaQEB2aJdz1sh?si=fa34258c212a47f7

https://open.spotify.com/episode/0GSDDwrWmUuJn86wEfoMQr?si=5f4559016c014681

https://open.spotify.com/episode/2bQ67OnJdqCaNmNLNUVrUr?si=09a7d1b713d440e7

Nincs kétségem afelől, hogy a sikereink egymást táplálják hiszen én akkor vagyok csak sikeres, ha először Te válasz azzá! Azonban, fel kell tennem a kérdést: hogy állsz most a sikerrel? Az eddigi rossz megoldásokkal és a keresgéléssel már eddig is több pénzt dobtál ki az ablakon, mint szerettél volna? Te is tudod, hogy szemellenzőben és céltalanul lépdelve sehova sem fogsz jutni, ez egy probléma. Ezt már tisztáztuk és Te is tudod, hogy ez magától nem fog elpárologni csak napról napra rosszabb lesz mert égeted az idődet a pénzeddel együtt és akaratod ellenrére belekényszeríted magad egy olyan helyzetbe, amiből kivágyódsz. Meddig akarod még a saját idődet rabolni? Türelmetlen vagy? Frusztrált? Tovább akarsz lépni?

Tégy próbára, hisz itt vagyok az orrod előtt!

 

pro_ba_ra_teszlek_cta_gomb_1.png

 

Pregán Ferenc

csucsteljesitok@gmail.com

Számodra mekkora kihívás az első lépés megtétele?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsteljesitok.blog.hu/api/trackback/id/tr4916485288
süti beállítások módosítása