A Michael Jordan jelenség – avagy számodra mit jelent pontosan?

2020. november 23. 20:46 - preganferi

Chicago Bulls? NBA? Egy világmárka? A kosárlabdázó? A nagy visszatérő? A példakép? Mindannyiunk számára mást és mást jelent vagy többünknek épp ugyanazt.

Mi sem mutatja jobban az ő nagyságát, hogy még az is tudja ki az a Michael Jordan, aki nem feketeöves NBA rajongó. Felmerül a kérdés: hogy volt képes így helytállni azon a rögös úton, ami végül az NBA csúcsáig vezetett? Ebben a bejegyzésben arra a két fő tulajdonságára fektettem a hangsúlyt, amik számodra is előre lépést jelenthetnek a céljaid elérésében.

michael-jordan-20200527083136253.jpg

A kezdetek

A kis Michael 5 éves korában kezdett ismerkedni a kosárlabda szépségeivel, miután az édesapja a házuk hátsó falára felszerelt egy kosárlabda palánkot. Pár évvel később már egy egész kosárpályát épített, ahol a két testvér gyakorolhatott. Ahogy a testvérek közt lenni szokott, őrült versengés vette kezdetét. Esetenként vérre menő harcokat vívtak a bátyjával, Larryvel. Mindeközben aktív baseball játékos is volt, ahol szintén szép sikereket ért el. Már a középiskolától kezdve aktívan elkezdett a kosárlabda karrierjére fókuszálni. Az egyetemi évei alatt a North Carolina Tar Heels csapatát erősítette. Egyik emlékezetes momentuma ennek az időszaknak, hogy a Georgetown elleni döntőben egy labdavesztést követően Jordan volt, aki eldöntötte a mérkőzést és így bajnoki címet ünnepelhetett a Tar Heels.

Az 1984-es draft alkalmával pedig eljött számára élete meghatározó időszaka, amikor a Chicago Bulls-hoz került. Az első időszaka leginkább a saját érdemeinek reflektorfénybe helyezéséről szólt. Sorra döntötte meg az egy mérkőzésen szerzett legtöbb pont rekordjait. Volt egy kilenc mérkőzésből álló sorozata, amikor mindig legalább 40 pontot szerzett, de hat alkalommal mégis vesztesen hagyta el a pályát. Később ő maga is beismerte, hogy ebben az időszakban rendkívül önző volt. Jordan pályafutásának egyik legmeghatározóbb edzőváltása volt, mikor a Bulls vezetése menesztette az addigi edzőjüket és a korábbi segédedzőt, Phil Jackost nevezték ki a csapat élére. Elévülhetetlen szerepe volt benne, hogy MJ-t sikerült sokkal közelebb hozni a csapathoz, mint addig bármikor. Egybe hangzó vélemény volt a csapattársai részéről, hogy MJ „nehéz ember” volt. Ilyen mentalitással nem is lehetett más és aki nem imádta a kosárlabdát annak nehéz volt a társaságában lenni.

Az a fajta önreflexió, ami ekkor jellemezte, az bármelyikünknek példaértékű lehet. Ez a fejlődés, amin keresztülvitte saját magát képessé tette arra, hogy kiemelkedjen a társai közül.

Ha a saját magad Michael Jordan-e szeretnél lenni, min kellene a jelenlegi életedben változtatni?

michael-jordan1-1024x576.jpg

A mérhetetlen győzni akarás

Vannak emberek, akiknek a képzeletében minden apró – cseprő vita, akár egy baráti kártyaparty vagy egy ártatlan kis fogadás úgy néz ki, mint Rocky élet – halál harca az orosz óriással, Ivan Dragoval. Tudják az elején, hogy kegyetlen küzdelem lesz, a lelküket kilehelik mire vége, de akkor is ők keverednek ki belőle győztesen. Egyszerűen imádják azokat a helyzeteket amikor versenghetnek és győzhetnek. Mindig a saját játékszabályaik szerint játszanak és nem félnek azokat a saját érdekükben itt-ott kicsit módosítani sem. Talán lehetne ez Michael Jordenről is egy jellemrajz hiszen, ha valaki akkor ő mindig minden körülmények között győzni akart. Will Smith mondta róla azt, hogy vele lógni olyan, mint egy verseny. Képes mindenből versenyt csinálni. A hitvallása szerint a győzelemnek és a vezetésnek is ára van. Képes volt magával húzni és kihívás elé állítani másokat még akkor is amikor ők nem akarták. Keménysége abból fakadt, hogy saját magától és másoktól is a maximumot várta el, esetenként még annál is többet. Nem mindig a legmegfelelőbb eszközökhöz folyamodott, de kétségkívül a leghatásosabbakhoz. Mindezt viszont azért tette, hogy mindenki a részese legyen a sikernek. Együtt egy csapatként. Ellenben, aki nem akart beállni a sorba annak képes volt pokollá tenni az életét. Ez az ars poetica, amit MJ képvisel képessé tette őt tűzön – vízen keresztül jutni úgy, hogy húzta magával a társait is. A későbbi eredményei alapján egyértelműen működött az, amit és ahogy csinált. Azt viszont nem szabad elfelejtenie senkinek, hogy mindez nem sikerülhetett volna, ha nincs a csapat élén Phil Jackson vezetőedző. Az ő hathatós közreműködése nagyban hozzájárult, hogy ilyen csapat formálódjon az egyénenként világsztárokból álló társaságból. Sikerült felállítania a játékosok közötti hierarchiát, aminek természetesen Jordan volt a csúcsán. Az edzések végén a csapat versenyszellemét igyekezett növelni az egymás közti játékkal is. A vesztes fél mindig plusz feladatot kapott ám ha véletlenül MJ a vesztes csapat tagja volt, mindig elérte, hogy legyen egy visszavágó hisz mindig minden körülmények között csak a győzelem volt elfogadható számára.

Michael Jordan tudta magáról, hogy esetenként kegyetlen és igazságtalan is volt a társaival szemben. Viszont az a fajta elvárás, amit mindenkivel szemben állított mindig olyan volt, amit magától is elvárt. Te milyen elvárásokat támasztasz másokkal szemben? Olyanokat, amiknek te magad is megfelelsz? Ha egy csapat részeként a kollegád nincs azon a szinten, amin te vagy, hogy cselekszel? Destruktívan állsz a csapatodhoz és csak arra fókuszálsz, hogy te kitűnj közülük vagy képes vagy a tudásodat megosztva, egymást kiegészítve csapatként helytállni?

20200527jordan-pippen-rodman.jpg

A karizmatikus vezető

Egy csapat vezérének, csapatkapitányának személye meghatározza az adott együtteseket. Nem volt ez másként a Chicago Bulls-nál sem. Michael Jordan egy olyan már – már misztikus személyiség volt, akit mindenki tisztelt a pályán és azon kívül is. Rendre nagyon szívesen beszélgetett az újságírókkal is. Nem volt egyedi eset, amikor ő maga kérdezett tőlük ám ez nem minden hátsószándék nélküli cselekedet volt a részéről. Ezzel az agyafúrt trükkel próbált minél több plusz információhoz jutni a többi csapat játékosairól, hogy minél jobban fel tudjon majd készülni belőlük és a társait is fel tudja készíteni. Az edzőjük nagyon ritkán kért számon bármit is közvetlenül Jordan-en, inkább mindig azt közölte, hogy a csapatnak mit kellene máshogy csinálnia. Egyénileg sem kritizálta őt viszont volt annyira intelligens, hogy mindig tudta, hogy ilyenkor róla van szó. Amikor egy játékos már a közvetett üzenetekből is érti az edző utasításait akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy képes a minőségi változtatásra. Ha kell előtérbe lép de ha kell akkor háttérben dolgozik a csapat sikereiért és kiszolgálja a társait. A puszta jelenléte is egy olyan hajtóerőt ad a csapattársaknak, amivel képesek megnyerni egy – egy mérkőzést. Mivel egy ilyen sztárjátékos esetében szinte lehetetlen arról beszélni, hogy ne róla szóljon minden ezért nagy jellemfejlődésen kellett keresztül mennie. Nem volt rest és beállt ő is a sorba a csapat érdekében. Ebben az időszakban tanult meg a csapat másik nagy sztárjára Scottie Pippenre is partnerként tekinteni. Elfogadni azt, hogy egymásra vannak utalva és a csapat akkor lehet igazán sikeres, ha mindannyian egy irányba haladnak. Később ezt a vezetőiképességét transzformálta át és sokak nagy meglepetésére türelemmel fordult a fiatalok felé. Egy igazi mentor lett, aki segített nekik a fejlődésükben, de ezzel együtt továbbra sem tudta elviselni, ha valaki nem teljes erőbedobással játszott.

Ahogy ő maga is megfogalmazta, a vezetésnek ára van. Szupersztár volt, meg volt mindene de a materiális dolgokon túl, közel sem volt a legkedveltebb személy a csapatban. Folyamatosan konfrontálódott társaival, aminek gyakran nagy balhé lett a vége. Amikor viszont elvetette a sulykot képes volt felismerni a hibáját, hogy nem a jó eszközt választotta újfent. Akár a munkánk során, akár a magánéletünkben rendszeresen kell döntéseket hoznunk, amik esetenként nem tesznek bennünk közkedvelté. De vajon mi az oka ennek? A környezetünk nincs felkészülve a mindent elsöprő lelkesedésünkre vagy nem a jó módon fejeztük ki magunkat, netán a bennünket körülvevő emberek nem akarják a sikereinket? Mit tehetnél azért, hogy ebben a helyzetben is a jó módon fejezd ki magad?

michaeljordan-1.jpg

Útravaló a fejlődéshez

Lehet, hogy nem régóta tervezed a váltást, de az is lehet, hogy már évek óta ott motoszkál a fejedben a gondolata. Akármelyik eset is álljon fenn, Michael Jordan lehet számodra is egy olyan belső mozgatórugó, amivel sikerül átlépned a holtponton. Ha mérlegre teszed az életed jelenlegi ciklusának pozitív és negatív eseményeit, érzéseit, tapasztalásait, az elégedettségedet a pillanatnyi helyzettel, merre billenne a mérleg? Ki tudod azt jelenteni, hogy minden úgy tökéletes, ahogy most van? Igazán remek érzés lehet, ha erre egy őszinte igennel tudsz válaszolni. Viszont, ha nincs még a birtokodban az az őszinte igen akkor mit kell tenned már ma, hogy a jó irányba billenjen a mérleg? Mik azok a dolgok, amiket el tudsz csenni és a magad javára használni?

Az a fajta elhivatottság, ami jellemezte a pályán és jellemzi a mai napig is Jordan-t, azt sokan csak bálványozzák, de az lenne igazán eredményes, ha ez a fajta inspiráció tettekben nyilvánulna meg. Nem kell, hogy egy teljesen új karrier út előtt állj, abban az esetben is bővítheted a repertoárodat ezekkel a képességekkel, ha a jelenlegi pozíciódat szeretnéd megszilárdítani.

MJ fanatizmusa a győzelem iránt vagy épp az a fajta vezetői jelenléte miben jelent számodra segítséged, hogyan tudsz a saját életed Michael Jordan-e lenni?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsteljesitok.blog.hu/api/trackback/id/tr7016296938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlybyWire 2020.11.24. 12:21:00

Ez alapján egy igazi barom volt, és teljesen alkalmatlan vezetőnek.

Ezek nagyjából 30-40 éves elképzelések, hogy a vezető dolga az, hogy a szart is kihajtsa (multi-nyelven: a maximumra ösztönözze) a munkatársakból, akiknél egyértelműen feljebbvalónak tekinti magát.

Egy sportcsapatban ez akár működhet is.
Egy munkahelyen: garantált teljes katasztrófa.

preganferi 2020.11.25. 13:04:11

@FlybyWire: Igen, valószínűleg ő egy igazi barom volt de minden nézőpont kérdése. Senki és semmi sem egy az egyben követendő példa, ahogy Jordan sem. Az a fajta vezetési stílus, amit ő képviselt akkor és abban a formában a legtöbbször működött viszont ha valaki képes ebből a jót áttranszformálni a saját vezetési módszereibe akkor nem biztos, hogy teljes katasztrófa a végeredmény.
süti beállítások módosítása